1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Penne Met Pompoen En Geitenkaas

7 oktober 2015

Penne Met Pompoen En Geitenkaas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

50 minuten

Penne Met Pompoen En Geitenkaas is een heerlijk recept dat zowel door kan als hoofdgerecht of bijgerecht! De pompoen, geitenkaas en walnoten maken dit een echt najaarsrecept. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 pompoen, geschild en ontpit
  • 1 ui
  • olijfolie
  • Zeezout en versgemalen peper
  • 500gr penne pasta
  • 750gr geitenkaas
  • 120gr walnoten
  • 50gr Parmezaanse kaas
  • 1 handje verse basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Snij de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1,5cm en doe het in een grote kom
  3. Versnipper de ui en voeg het toe aan de kom met pompoen
  4. Besprenkel het geheel royaal met olijfolie
  5. Verdeel de pompoen en ui over een bakplaat en kruid het met zeezout en versgemalen peper
  6. Zet de bakplaat 40 minuten in de oven. Schep de pompoen en ui een aantal keren om zodat het gelijkmatig bruint
  7. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking, giet het af en doe het in een grote kom
  8. Verkruimel de geitenkaas en hak de walnoten grof fijn
  9. Rasp de Parmezaanse kaas en roer het samen met de geitenkaas en walnoten door de warme pasta zodat de kazen enigszins smelten
  10. Voeg vervolgens de pompoen en basilicum toe en roer het nogmaals even door elkaar
  11. Serveer de penne met pompoen en geitenkaas in kommen of diepe borden

Details Penne Met Pompoen En Geitenkaas

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven