1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Peruaanse Paprika Saffraan Soep

24 april 2015

Peruaanse Paprika Saffraan Soep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

2 personen

20 minuten

Peruaanse Paprika Saffraan Soep is een erg lekker recept met een typische kruidige smaak. Absoluut het proberen waard! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 400gr gepelde tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 1/2 groene peper, zeer fijn gesneden
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 450gr geroosterde gele paprika, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 500ml water
  • handje vol verse basilicum, fijngehakt
  • handje vol verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 theelepel saffraan
  • 400gr Cannellini bonen, uitgelekt
  • croutons
  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Pureer de gepelde tomaten in een keukenmachine
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode paprika samen met de prei en groene peper en een snufje zout voor ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur
  3. Pureer ondertussen de gele paprika in de keukenmachine
  4. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer het goed door
  5. Voeg vervolgens de gepureerde tomaten, water, basilicum, peterselie, saffraan, gepureerde gele paprika en een beetje zwarte peper toe
  6. Laat het geheel zo’n 8 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  7. Voeg als laatste de bonen toe en laat het nog 2 minuten zachtjes staan
  8. Garneer de Peruaanse paprika saffraan soep met een beetje verse kruiden, croutons en parmezaanse kaas

Details Peruaanse Paprika Saffraan soep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Keukenmachine

Gerelateerde producten