1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Pita brood

28 maart 2018

Pita brood

Gepubliceerd door Jessica Spijker

12 personen

40 minuten

Ingrediënten

380 gram bloem
3 eetlepels extra virgine olijfolie
Pakje droge gist
2 theelepels zout
1/2 theelepel suiker

Bereidingswijze

Meng de bloem samen met het zout, suiker in de gist in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier 250 ml lauwwarm water en de olijfolie in. Meng beetje bij beetje de bloem door het water en kneed het daarna een paar minuten goed door totdat je een ietswat plakkerig deeg hebt. Als het deeg te plakkerig of te droog is kan je er wat extra bloem of water bij toevoegen.

Vorm het deeg tot een bal en leg deze in de kom en bedek met plaatic folie. Laat het deeg rijzen totdat het 2x zo groot is. Dit zal 1-2 uur duren.

Als het deeg gerezen kan je hier 6-12 stukken verdelen. Rol deze in bolletjes en bestuif je aanrecht met wat bloem. Leg de bolletjes hier op en bestuif deze ook met wat bloem. Bedek ze met plastic folie of een theedoek en laat ze ongeveer 20 minuten rusten, totdat ze wat ‘opgepoft’ zijn.

Rol de bolletjes deeg een voor een uit tot ongeveer 1/2 cm dikte en bedek ze weer. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een grote ovenplaat in met wat olie. Leg het uitgerolde deeg op de bakplaat en bak ze totdat ze goudbruin zijn. Keer ze daarna om en bak totdat deze ook van kleur veranderd. De pitas kunnen eventueel ook in een koekenpan op middelhoog vuur gebakken worden.

Details

Benodigdheden

Pita brood