1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Pittig Gemarineerde Kipspiesjes

20 mei 2015

Pittig Gemarineerde Kipspiesjes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

45 minuten

Pittig Gemarineerde Kipspiesjes. Lekker voor op de barbecue, of zoals omschreven in de bereidingswijze gewoon eenvoudig en vlug in de pan. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 60ml extra vierge olijfolie
  • 60ml Dijon mosterd
  • 60ml verse limoensap
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel tabasco
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel Djinten
  • een handje vol fijngehakte verse koriander
  • 800gr kipfilet in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukken gesneden
  • 1 ui, in stukken gesneden

Bereidingswijze

  1. Meng de knoflook met de olijfolie, mosterd, limoensap, ketjap, tabasco, sambal, Djinten en verse koriander door elkaar in een kom
  2. Voeg de kipfilet toe, roer het goed door en zet het minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast
  3. Haal de kom uit de koelkast en rijg de stukjes kip aan de satéprikkers, afgewisseld met de stukjes paprika en ui
  4. Smeer de spiesjes in met de overgebleven marinade
  5. Bak de spiesjes op middelhoog vuur gaar in ongeveer 10 minuten

Details Pittig Gemarineerde Kipspiesjes

Tip: Doe houten satéprikkers van tevoren in bakje met water zodat ze zich volzuigen met water waardoor ze uiteindelijk minder snel verbranden in de pan of op de barbecue.

Benodigdheden

Satéprikkers