1. Homepage
  2. Visgerechten
  3. Pittige Garnalen Cocktail

4 juni 2014

Pittige Garnalen Cocktail

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

8 personen

20 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de gepelde garnalen, blokjes komkommer, stukjes tomaat, fijngesneden lente-ui, koriander en Spaanse peper in een grote kom en roer de passata en rode wijn azijn er door heen
  2. Pers de citroen uit boven het mengsel
  3. Serveer de garnalen cocktail in een glazen glas of kom op een bedje van gesneden ijsbergsla

Ingrediënten

  • 500gr gepelde en gekookte garnalen
  • 1/2 komkommer gesneden in kleine blokjes
  • 1 kleine tomaat in kleine stukjes gesneden
  • 8 fijngesneden lente-uitjes
  • een flinke bos fijngehakte verse koriander
  • 1 fijngehakte Spaanse peper
  • 500gr passata (tomaten saus)
  • 2 eetlepels rode wijn azijn
  • 1 citroen
  • 1/4 fijngesneden ijsbergsla

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Pittige Garnalen Cocktail

Tip: Garneer de glazen eventueel met een schijfje citroen en een takje koriande.
Passata wordt verkregen door verse tomaten te persen, te verhitten om gisting tegen te gaan, en door het vloeibare gedeelte met het tomatenvlees te scheiden van de zaadjes en pellen. Het is vrij gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste grote supermarktketens.