1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Pittige Tomatensoep Met Kip

4 november 2015

Pittige Tomatensoep Met Kip

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

55 minuten

Pittige Tomatensoep Met Kip. Lekker, lekker en ook nog eens gezond! Echt het proberen waard. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, versnipperd
  • 350gr gebraden kipfilet, in stukjes
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 150gr tomatenpuree
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 400gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 40gr vermicelli
  • 2 theelepels gedroogde munt
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui voor ongeveer 1 minuut
  2. Voeg de kipfilet, chilipoeder, kurkuma, kaneelpoeder en de tomatenpuree toe
  3. Laat geheel al roerende gedurende 2 minuten zachtjes pruttelen op matig vuur
  4. Voeg gedurende 15 minuten de bouillon beetje bij beetje toe zodat de soep enigszins gebonden blijft
  5. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan zodra alle bouillon is toegevoegd
  6. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en laat het nog 5 minuten koken
  7. Voeg de vermicelli toe en laat het 7 minuten koken
  8. Voeg als laatste de gedroogde munt toe en laat het nog 1 minuut koken
  9. Roer de citroensap door de soep
  10. Serveer de soep in kommen en garneer het met de Griekse yoghurt

Details Pittige Tomatensoep Met Kip

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven