1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Pizza Van Filodeeg Met Tomaat En Basilicum

9 september 2015

Pizza Van Filodeeg Met Tomaat En Basilicum

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

2 personen

35 minuten

Pizza Van Filodeeg Met Tomaat En Basilicum is een eenvoudig te bereiden pizza met verse ingrediënten en een stuk lichter dan gewone pizza. Daarom is het zeer geschikt als lunch of als snack tijdens een feestje. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 5 filodeeg vellen
  • 200gr geraspte kaas
  • 4 tomaten, in plakjes gesneden
  • 2 lente uitjes, in dunne ringen gesneden
  • Handje vol fijngesneden verse basilicum
  • 75gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier
  2. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en vet deze vervolgens in met een beetje boter
  3. Leg een ander vel bovenop het onderste vel en bestrooi het met de helft van de geraspte kaas
  4. Bedek dit geheel vervolgens met de overige 3 vellen filodeeg
  5. Strooi de overgebleven kaas over de pizzabodem
  6. Verdeel de plakjes tomaat en gesneden lente ui over de pizza
  7. Bestrooi de pizza als laatste met de verse basilicum en Parmezaanse kaas
  8. Zet de ovenplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
  9. Snij de pizza in kleine porties en serveer het meteen

Details Pizza Van Filodeeg Met Tomaat En Basilicum

Tip: Varieer gerust met andere ingrediënten zoals ui, paprika en olijven.

Benodigdheden

Oven