14 maart 2014

Poffertjes

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Poffertjes (circa 60 stuks)

Bereidingswijze

Poffertjes zelf maken is redelijk simpel. Maak de melk lauwwarm. Meng het zout door de bloem en maak er een kuiltje in. Doe een klein beetje lauwe melk bij de gist aanmengen en schenk dit met 2/3 deel van de overige melk in het kuiltje. Maak hier al roerend een dik glad beslag van. Verdun het beslag met de overige lauwe melk (goed blijven roeren!). Laat het beslag met een vochtige doek afgedekt op een warme plaats (bijv. op de verwarming) 1 uur rijzen. Smeer de poffertjespan met boter in. Vul de kuiltjes van de pan voor de helft met beslag en bak de poffertjes kort aan weerskanten bruin. Dien de poffertjes op met boter en poedersuiker.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
40 gram boter of margarine

  • circa 3,5 deciliter melk
  • 

8 gram gist
  • 
2 gram zout

Benodigdheden

Poffertjespan

Details

Bereidingstijd: 70 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk