1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Pompoensoep recept

2 juni 2014

Pompoensoep recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

50 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snij hem in stukken. Pel de uien en versnipper ze. Schil ook de appels (de klokhuizen verwijderen) en snij ook deze weer in stukken
  2. Verhit in een hoge pan de boter en laat de uisnippers ongeveer 3 minuten fruiten
  3. Voeg hierna de pompoen, de appel en de suiker toe en bak dit geheel ongeveer 5 minuten op matig vuur
  4. Voeg nootmuskaat toe naar smaak plus anderhalf theelepel kaneel en 1 liter water
  5. Verkruimel vervolgens de bouillonblokjes boven de pan
  6. Laat de soep in ongeveer 20 minuten zachtjes koken
  7. Klop ondertussen de slagroom en breng deze op smaak met een beetje nootmuskaat en de rest van de kaneel
  8. Pureer de soep met de staafmixer en breng hem op smaak brengen met zout en peper
  9. Serveer de soep in diepe borden en garneer het met de kruidige room en een beetje peterselie

Ingrediënten

  • 1,5kg pompoen
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1dl slagroom
  • zout en peper
  • fijn gehakte peterselie

Benodigdheden

Staafmixer

Details Pompoensoep recept

Niet opgegeven