1. Homepage
  2. Soepen
  3. Portugese Groentesoep (Caldo Verde)

15 juni 2014

Portugese Groentesoep (Caldo Verde)

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

50 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en knoflook in 3 eetlepels olijfolie gedurende 3 minuten in een grote soeppan
  2. Voeg de aardappelen toe en bak het gedurende 3 minuten onder voortdurend roeren
  3. Voeg het water toe, breng het aan de kook en laat het zachtjes koken gedurende 20 minuten
  4. Bak de worst ondertussen in een grote koekenpan op een matig vuur voor 10 minuten. Laat de worst uitlekken en dep het vet af
  5. Pureer het aardappel mengsel met een mixer of keukenmachine en roer de worst, zout en peper erdoor en zet de pan terug op matig vuur
  6. Dek de pan af en laat het 5 minuten koken
  7. Voeg de boerenkool toe vlak voor het opdienen en laat het nog 5 minuten koken
  8. Voeg als laatste nog eetlepel olijfolie toe en serveer de soep meteen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 6 aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 liter koud water
  • 6 gram linguica worst, in dunne plakjes gesneden
  • 2 theelepels zout
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 400gr boerenkool, gewassen en in reepjes gesneden

Benodigdheden

Mixer of keukenmachine

Details Portugese Groentesoep

De standaard ingrediënten van linguica worst zijn varkensvlees, ui, knoflook en paprikapoeder (vandaar de rode kleur). De worst is te koop bij diverse speciaal zaken