1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Recept Pruimentaart

4 maart 2014

Recept Pruimentaart

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Voor 8 Personen

Bereidingswijze

Ontpit en halveer de pruimen. 
Vet de bakvorm in en leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. 
Klop met een mixer de zachte boter tot room. Voeg de suiker toe en daarna 1 voor 1 de eieren. Kloppen tot het mengsel wit en romig is. 
Schep de vantevoren gerapste citroen samen met de bloem en de bakpoeder luchtig door het beslag heen. Doe het beslag in de bakvorm en bedek het met de pruimen. Bestrooi de taart met kaneel en bak het geheel in het midden van de oven op 170 graden in circa 45 minuten gaar. 
Strooi 2 lepels kristalsuiker en de amandelschaafsel over de nog hete taart en laat het geheel afkoelen. Uw heerlijke pruimentaart is klaar

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 afgestreken eetlepels bakpoeder
  • 16 rijpe pruimen
  • citroenrasp van 1/2 citroen
  • kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 50gr amandelschaafsel

Benodigdheden

  • bakvorm
  • bakpapier
  • mixer

Details

Bereidingstijd: 60min.