1. Homepage
  2. Kindergerechten
  3. Recept Gemberkoekjes (24 koekjes)

11 maart 2014

Recept Gemberkoekjes (24 koekjes)

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Voor 4 Personen

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 180 graden Celsius. 
Vet de bakplaten in met gesmolten boter of olie.
Doe de stroop in een maatbeker en zet die in een pan warm water uit de kraan tot de stroop warm en zacht is. 
Klop de boter en de suiker in een mengkom met een mixer of lepel romig.
 Splits het ei.
Roer de dooier door de boter en suiker.
Zeef de bloem, het bakmeel en de gember boven een andere kom. 
Doe langzaam het bloemenmengsel en de stroop bij het botermengsel.
Goed mengen.
 Leg het mengsel op het aanrecht. 
Kneed het zachtjes en rol er met de deegroller een dunne plak van.
 Gebruik een koekjessnijvorm om het deeg uit te steken. 
Leg de koekjes met een spatel heel voorzichtig op de ingevette bakplaten. 
Maak van krenten oogjes.
 Zet de bakplaten in de oven en bak de koekjes 15 minuten. 
Zet de oven uit, haal de bakplaten eruit en laat de koekjes 15 minuten afkoelen. 
Meng voor het glazuur de poedersuiker, de boter en het water in een kommetje. 
Verdeel dit mengsel over meerdere kommetjes en geef ze allemaal een andere kleurtje.
Versier de gemberkoekjes met het glazuur.
Gebruik ook glazuur om de snoepjes vast te plakken.
 Doe 1 koekje tegelijk, want glazuur droogt snel.

Ingrediënten

  • Gesmolten boter of olie om in te vetten
  • 
4 el blanke stroop
  • 
5 el boter

  • 100 g bruine suiker
  • 1 ei

  • 
300 g bloem

  • 1 tl zelfrijzend bakmeel

  • 

1 tl zuiveringszout
  • 

3 tl gemberpoeder
  • 



2 tl krenten
  • 




200 g poedersuiker
  • 




2 tl gesmolten boter

  • 



1-2 water
kleurstoffen
snoepjes ter garnering

Benodigdheden

Oven, bakplaat

Details

Bereidingstijd: 30 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk