1. Homepage
  2. Snacks en Tussendoortjes
  3. Recept kaassouffle met cheddar of Goudakaas.

26 april 2014

Recept kaassouffle met cheddar of Goudakaas.

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Recept Kaassouffle met cheddar of goudakaas.

Bereidingswijze

Snijd een dikke plak van zo’n 2 a 3 cm af van de kaas en snijd deze in rechthoeken van 6 bij 3 cm. Je kan hiervoor cheddar of goudakaas gebruiken maar als je niet zo van hartig houdt kan een jonge kaas ook. Haal de kaas nu door de bloem opdat deze gooed bedekt is aan alle kanten. Scheid de dooier nu en doe het eiwit in een klein schaaltje of bord. Haal nu de met bloem bedekte kaas door het eiwit en dan door de paneermeel. Herhaal dit enkele malen zodat er een dikke laag paneermeel op de kaas zit. Frituur de soufle’s nu , blijf er wel bij, als de kaas uit de eerste souffle’s komt zijn ze klaar. Goed laten uitlekken en kijk uit voor de gloeiendhete vulling met eten.
Ingredienten per soufle:

  • Gouda cheddar of jonge kaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels paneermeel

Details

Benodigd:

  • frituurpan

Bereidingstijd: 20 minuten

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig