1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Recept Patacones, Tostones of gewoon gefrituurde banaan.

25 oktober 2018

Recept Patacones, Tostones of gewoon gefrituurde banaan.

Gepubliceerd door Jessica Spijker

4 personen

12 minuten

Recept Patacones, dit word in het Spaans 'patacones' of 'tostones' genoemd en word in bijna heel Latijns Amerika gegeten. De groene bak bananen worden platgedrukt en 2x gebakken. De patacones worden vaak in plaats van frietjes geserveerd bij visgerechten.

Ingrediënten

– 4 groene bakbananen (te koop in iedere toko)
– olie of frituurvet
-zout

Bereidingswijze

Snijd de uiteinden van de bananen af en verwijder de schil door een inkeping over de lengte van de banaan te maken en de schil er daarna vanuit het midden af te trekken. Snijd de bananen nu in dikke plakken (8-10 plakken per banaan). Verwarm de olie in een koekenpan of zet de frituurpan aan. Bak de banaan nu om ongeveer 4 minuten lang en leg ze daarna op wat keukenpapier. Gebruik nu de onderkant van een kopje om de plakken banaan één voor één plat te drukken. Frituur ze nu opnieuw totdat ze knapperig zijn, ongeveer 5 minuten lang. Laat ze opnieuw uitlekken op wat keukenrol en bestrooi ze met wat zout. Serveer met ketchup of je favoriete frietsaus.

Details

Benodigdheden

Recept Patacones, dit word in het Spaans ‘patacones’ of ‘tostones’ genoemd en word in bijna heel Latijns Amerika gegeten. De groene bak bananen worden platgedrukt en 2x gebakken. De patacones worden vaak in plaats van frietjes geserveerd bij visgerechten.

meer bananen recepten.