1. Homepage
  2. Sauzen
  3. Recept Satesaus van Pindakaas.

29 april 2014

Recept Satesaus van Pindakaas.

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Recept Satesaus van Pindakaas. 4 personen

Bereidingswijze

Snijd het uitje fijn en fruit deze met een beetje boter in een koekepan. breng ongeveer 2 tot 3 dl water aan de kook tezamen met de pindakaas. Blijf roeren totdat er een mooie gladde saus ontstaat. Als de saus te dik is doe er een klein beetje water of melk bij. Pel de knoflook en pers deze in de saus, voeg nu al roerend de sambal, de suiker, de uitjes en een scheutje citroensap toe. Al roerend even laten koken en je sate saus is klaar, heerlijk op je sate of bij de nasi.

Ingrediënten

  • 2 a 3 dl water of melk
  • 3 eetlepels pindakaas zonder nootjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui(fijngesneden)
  • 25 gram margarine
  • 1 eetlepel (bruine)suiker
  • scheutje citroensap
  • 2 theelepels sambal
  • 1 scheutje ketjap manis

 

Details

Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden: steelpan, koekenpan, knoflookpers.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

2-3 eetlepels pindakaas
1 tentje knoflook
1 eetlepel suiker
sap van een halve citroen
scheutje melk of water
scheutje ketjap manis
2 theelepeltjes sambal
1 klein uitje
een beetje boter

Bereidingswijze
Snipper het uitje en fruit het in het beetje boter. Maak de pindakaas en melk en/of water warm en roer dit tot een glad geheel. Voeg hierna de overige ingrediënten toe en breng het zachtjes aan de kook. Serveer warm.