1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Recept Spinaziesoep met Achterham

19 mei 2014

Recept Spinaziesoep met Achterham

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Recept Spinaziesoep voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een soeppan en laat de aardappels en uien hier zachtjes 4 minuten in bakken
  2. Doe de Maggi basis voor groentensoep erbij en vul het aan met water en breng het aan de kook
  3. Voeg de spinazie toe en laat het 5 minuten zachtjes mee koken
  4. Pureer het geheel met een staafmixer of blender
  5. Laat de achterham warm worden in de soep
  6. Serveer de soep in voorverwarmde borden en schep in elk bord een theelepel creme fraiche

Ingrediënten

  • 4 theelepels creme fraiche
  • 1 eetlepel boter
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 2 grote geraspte aardappels (grof)
  • 1 potje basis voor groentensoep (Maggi)
  • 300gr spinazie
  • 200gr gesneden achterham (in blokjes)

Benodigdheden

Staafmixer/blender

Details

Bereidingstijd: 20 minuten