1. Homepage
  2. Soepen
  3. Recept Thaise Kippensoep met Kokosmelk (Tom Kha Gai)

10 mei 2014

Recept Thaise Kippensoep met Kokosmelk (Tom Kha Gai)

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Recept Thaise Kippensoep met Kokosmelk (Tom Kha Gai)  voor 3 personen

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk en de bouillon aan de kook en voeg dunne plakjes laos, de gehakte gember en de rode pepers toe en kook dit op middelhoog vuur voor 10 minuten. Voeg de plakjes kip toe en roer af en toe tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de in dunne plakjes gesneden stropaddestoelen (uitgelekt), de schoongemaakte limoenblaadjes en gesneden citroengras toe. Laat het geheel 10 minuten koken.

Wanneer de soep klaar is om te serveren, zet het vuur uit, voeg de bruine suiker, limoensap en vissaus toe en roer het geheel goed door. Maak de soep af met gesneden koriander.

Laos: Dit is het veelal Nederlandse/Indische gebruikte woord voor Galangawortel

Stropaddestoelen: Ook wel Chinese Champignons genoemd, worden meestalin blik verkocht (soms ook vers). Het zijn kleine donkergrijze ronde paddestoeltjes die als ze worden doorgesneden een nog kleiner paddestoeltje blijken te herbergen.

Ingrediënten

  • 2 blikjes kokosnootmelk
  • 500ml kippenbouillon
  • 4 versnipperde rode pepers
  • 2,5cm dungesneden Loas
  • 1 stuk gember
  • 350gr kipfilet
  • 1 blik stropaddenstoelen
  • 1 citroengras stengel
  • 10 kaffir limoenblaadjes
  • 1 bosje versnipperde verse koriander
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 2 eetlepels bruine suiker

Benodigdheden

  • Soeppan

Details

  • Bereidingstijd: 30min.