personen
minuten
personen
minuten
Was de tomaten en snijd deze in kleine blokje, doe de tomaten in 1 liter kokend water met een bouillonblokje. Voeg hier wat fijngesneden uitjes, een blaadje laurier en wat zwarte peperkorrels aan toe. Laat het geheel zo’n 15 minuten koken. Giet het mengsel door een zeef en duw de tomatenblokjes er door heen. Neem een klontje margarine (50gr) en smelt dit op een laag vuur, voeg nu al roerend de bloem toe totdat een gladde roux ontstaat zonder klontjes. Schenk nu heel langzaam en al roerend het tomatenmengsel erbij. Laat het geheel een kwartiertje koken en u heeft een heerlijke gebonden tomatensoep. Serveren met een beetje peterselie en/of een klein scheutje room.
Details
Bereidingstijd: 1 uur
Benodigdheden: keukenmachine. Heb je die niet dan kun het ook door een zeef drukken.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
0 comment
LAAT EEN REACTIE ACHTER
Uw email adres wordt niet gepubliceerd.