1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Rode peertjes met rode wijnsaus

23 maart 2014

Rode peertjes met rode wijnsaus

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

Rode peertjes met rode wijn voor 4 tot 6 personen

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten behalve de peren bij elkaar aan de kook. Als het wijn mengsel kookt zet het gas zo laag mogelijk en voeg de peren toe. Laat de peren 10 tot 12 minuten pruttelen en draai ze dan om voor nog eens 8 tot 10 minuten tot dat ze zacht en gaar zijn. (even met een vork proberen) . Verwijder de peren en laat ze afkoelen. Kook de wijnsaus tot je ongeveer de helft over hebt. Schenk de saus over de peren en serveer met slagroom of creme freche.

Ingrediënten

  • 4 tot 6 geschilde peren zonder harde kern
  • 0,3 liter rode wijn
  • 150 gram suiker
  • beetje citroensap
  • 2 theelepels vanille
  • 2 theelepels nootmuskaat

 

 

Details

Bereidingstijd: 15 minuten.

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig