1. Homepage
  2. Snacks en Tussendoortjes
  3. Rolletjes Van Gerookte Zalm Met Roomkaas

23 december 2015

Rolletjes Van Gerookte Zalm Met Roomkaas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

16 porties

20 minuten

Rolletjes Van Gerookte Zalm Met Roomkaas zijn super lekker en gemakkelijk te maken. Een ideaal hapje voor bij een lekker glas witte wijn! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 200gr gerookte zalmfilet plakjes
  • 200gr roomkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • crackers of toastjes
  • een paar takjes verse dille

Bereidingswijze

  1. Rol plasticfolie riant uit op het aanrechtblad
  2. Leg de plakjes zalm aaneensluitend op de plastic folie zodat het ongeveer 15cm lang is en 7cm breed is
  3. Prak de roomkaas zacht en voeg de citroensap, citroenrasp, ui, zout en gedroogde dille toe. Prak het tot een glad geheel
  4. Verdeel de roomkaas vervolgens gelijkmatig over de zalm
  5. Rol het geheel in lengte tot een lange rol
  6. Zet de zalmrol minimaal een dag in de koelkast
  7. Haal de rol net voor het serveren uit de koelkast en snij het in 16 gelijke plakjes
  8. Leg de plakjes op crackertjes of toastjes en garneer het met de verse dille

Details Rolletjes Van Gerookte Zalm Met Roomkaas

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven