1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Romige Bloemkoolsoep Met Kaas En Croutons

16 september 2015

Romige Bloemkoolsoep Met Kaas En Croutons

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Romige Bloemkoolsoep Met Kaas En Croutons. Gewoon een lekkere soep! Heerlijk romig en goed van smaak. Ook nog eens simpel te bereiden. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • klontje boter
  • 1 bloemkool
  • 1 aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 75gr geraspte kaas
  • 3 eetlepels verse tijm
  • 200ml volle melk
  • handje vol croutons
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snij de ui fijn en fruit deze ongeveer een minuut in een klontje boter in een soeppan
  2. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes en was deze in een vergiet schoon
  3. Schil de aardappel en snij deze in blokjes
  4. Voeg de bloemkool en aardappel toe en bak het geheel voor ongeveer 3 minuten in de pan
  5. Voeg vervolgens de groentebouillon toe, roer het door, doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en voeg de geraspte kaas toe
  7. Voeg 2 eetlepels tijm en de volle melk toe
  8. Roer het geheel goed door en laat het nogmaals 5 minuten zachtjes pruttelen
  9. Breng de soep op smaak met zout en peper
  10. Server de bloemkoolsoep in kommen en garneer het met de overgebleven tijm, croutons en een beetje extra geraspte kaas

Details Romige Bloemkoolsoep Met Kaas En Croutons

Niet opgegeven

Benodigdheden

Staafmixer

Gerelateerde producten