1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Romige Broccoli Kaassoep

3 augustus 2016

Romige Broccoli Kaassoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

20 minuten

Lekkere Broccoli Kaassoep, heerlijk tijdens de lunch met wat stokbrood erbij.. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 50gr boter
  • 1/2 ui, versnipperd
  • 300gr broccoli roosjes, schoongespoeld
  • 750ml kippenbouillon
  • 125ml witte wijn
  • 300gr geraspte belegen kaas
  • 250ml kookroom
  • 2 theelepels knoflook poeder

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur en fruit de ui tot deze glazig is
  2. Roer de broccoli, de kippenbouillon en de witte wijn er doorheen
  3. Laat het geheel sudderen tot de broccoli gaar is na ongeveer 15 minuten
  4. Zet het vuur lager en roer de kaas er door totdat het gesmolten is
  5. Meng de kookroom en knoflookpoeder er doorheen
  6. Laat de Romige Broccoli Kaassoep ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen zodat deze nog enigszins naar wens kan indikken

Details Romige Broccoli Kaassoep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven