1. Homepage
  2. Soepen
  3. Romige Kastanjesoep met Champignons

26 november 2014

Romige Kastanjesoep met Champignons

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

45 minuten

Romige Kastanjesoep met Champignons, een heerlijk herfstsoep! De combinatie van kastanjes met de champignons, pastinaak en Sherry geeft een verrassend resultaat. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 15 tamme kastanjes
  • klontje boter
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 kleine pastinaak, in blokjes gesneden
  • 250gr champignons, schoon gemaakt
  • 750ml groentebouillon
  • 2 eetlepels droge Sherry

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 215°C
  2. Maak ondertussen de kastanjes schoon (verwijder zonodig het stekelig jasje) en snijd ze in met een scherp mes. Zet hiervoor op de bovenkant van de kastanjes een kruisje
  3. Leg de kastanjes op een grote bakplaat, met de gesneden kant naar boven, en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven
  4. Als ze open springen kun je ze uit de oven halen en af laten koelen
  5. Verhit ondertussen de boter in een soeppan en bak de wortel, bleekselderij, ui en pastinaak in ongeveer 4 minuten zacht
  6. Snij de kastanjes in stukken en voeg het samen met champignons toe aan de soeppan met groenten en bak het geheel nog eens 2 minuten
  7. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook
  8. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen
  9. Pureer de soep in gedeelten in de keukenmachine en breng het terug aan de kook
  10. Voeg de Sherry toe en roer het goed door
  11. Breng de soep op smaak met zout en peper

Details Romige Kastanjesoep met Champignons

Tip: Garneer de soep met croutons en eventueel een beetje creme fraiche

Benodigdheden

Oven, keukenmachine

Gerelateerde producten