1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Romige Kip Kokos Spinazie Soep

24 februari 2016

Romige Kip Kokos Spinazie Soep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

45 minuten

Romige Kip Kokos Spinazie Soep is niet alledaags en daarom extra lekker! Verras vrienden en familie met dit heerlijke recept. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 takje verse tijm
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 500gr kipfilet
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse gember
  • 2 eetlepel plantaardige olie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 eetlepel Garam masala
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 300ml kokosmelk
  • 400gr gezeefde tomaten
  • 200gr linzen uit blik, uitgelekt
  • 2 eetlepel citroensap
  • 500gr verse baby spinazie
  • klein handje verse koriander, fijngehakt
  • handje cashew noten

Bereidingswijze

  1. Breng 300ml van de kippenbouillon samen met de tijm, zwarte peper en zout aan de kook in een pan
  2. Verdeel de kipfilets over de bodem en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen
  3. Fruit ondertussen de ui, knoflook en gember in de plantaardige olie
  4. Haal de kipfilet uit de pan en scheur het in stukjes
  5. Verwijder het takje tijm uit de pan en zet de overgebleven bouillon op zij voor later
  6. Voeg de stukjes kipfilet toe aan de pan met de ui, knoflook en gember
  7. Voeg ook de chilipoeder, djinten, garam masala en gemalen koriander toe
  8. Roer het geheel goed door elkaar en bak het gezamenlijk nog ongeveer 1 minuut
  9. Voeg de overgebleven kippenbouillon, de kokosmelk en gezeefde tomaten toe aan de pan met de rest van het bouillon
  10. Breng het geheel aan de kook en voeg ook het kip mengsel toe
  11. Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen
  12. Voeg vervolgens de linzen toe en laat het nogmaals 10 minuten koken
  13. Voeg als laatste de citroensap en spinazie toe
  14. Roer het geheel goed door elkaar en haal de pan van het vuur
  15. Garneer de soep met de fijngehakte koriander en cashewnoten

Details Romige Kip Kokos Spinazie Soep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven