1. Homepage
  2. Soepen
  3. Romige Maissoep

25 augustus 2014

Romige Maissoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 porties

30 minuten

Alhoewel je het meeste kan genieten van soep tijdens de koudere maanden zijn sommige ook erg populair tijdens de zomer. Bij deze Romige Maissoep is dat zeker het geval! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 800gr mais
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 groene paprika in kleine stukjes gesneden
  • 250ml koksroom
  • 400ml kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig is
  2. Pureer ondertussen de helft van het mais in een keukenmachine
  3. Voeg de knoflook en groene paprika toe aan de ui en roer het even goed door
  4. Doe de koksroom samen met de kippenbouillon en gepureerde mais in een soeppan en breng het al roerend aan de kook
  5. Voeg de rest van het mais en het laurierblaadje toe en kook het geheel ongeveer 10 minuten op de laagste stand
  6. Voeg als laatste de ui, knoflook en paprika toe aan de soep en laat het nog 5 minuten zachtjes koken
  7. Breng de Romige Maissoep op smaak met een beetje zout en peper
  8. Garneer de soep met croutons een beetje verse tuinkruiden

Details Romige Maissoep

Vervang de groentebouillon eventueel voor groentebouillon voor een vegetarische versie van de soep

Benodigdheden

Keukenmachine

Gerelateerde producten