1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Romige Pompoen Wortelsoep

11 november 2015

Romige Pompoen Wortelsoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

45 minuten

Romige Pompoen Wortelsoep past natuurlijk helemaal bij deze tijd van het jaar! Serveer de soep als lunch of maaltijdsoep met een lekker stuk verse brood! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1kg pompoen
  • 800gr wortels
  • 60ml olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn (Djinten)
  • 1/2 theelepel kardemom poeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1,5l groentebouillon

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij het in blokjes
  3. Verdeel de blokjes pompoen over de bakplaat en besprenkel het met 2 eetlepels olijfolie
  4. Zet de pompoen 30 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Was ondertussen de wortels en snij het in plakjes
  6. Versnipper de ui en hak de knoflook fijn
  7. Verhit de overgebleven olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor ongeveer 30 seconden
  8. Voeg de wortel, mosterdzaad, koriander, komijn, kardemom en chilipoeder toe en bak het geheel al roerend voor ongeveer 2 minuten
  9. Voeg vervolgens de pompoen en groentebouillon toe, roer het goed door en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes koken op matig vuur
  10. Doe iets meer dan de helft van de soep in een aparte kom en pureer het met een staafmixer tot een romig geheel
  11. Voeg de soep weer samen en warm het binnen een paar minuten op
  12. Serveer de soep in kommen en garneer het met basilicum of andere verse kruiden naar smaak

Details Romige Pompoen Wortelsoep

Tip: Erg lekker als lunch of maaltijdsoep met een lekker stuk vers brood!

Benodigdheden

Oven, staafmixer

Gerelateerde producten