1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Romige Tomaat Sinaasappel Soep

10 juni 2015

Romige Tomaat Sinaasappel Soep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

35 minuten

Romige Tomaat Sinaasappel Soep, verrukkelijk! Dit recept is echt de moeite waard om te proberen. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 stuks prei, in fijne ringen gesneden
  • 2 wortels, fijn gesneden
  • 2 stuks bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 800gr gepelde tomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • 150ml (vers geperste) sinaasappelsap

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook kort op middelhoog vuur
  2. Voeg de prei, wortel, bleekselderij en gemalen komijn toe en bak het geheel voor ongeveer 4 minuten
  3. Voeg de gepelde tomaten toe en roer het goed door elkaar
  4. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor ongeveer 2 minuten voordat je de groentebouillon en sinaasappelsap toe voegt
  5. Doe deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten koken
  6. Laat de soep 10 minuten afkoelen en pureer het met een staafmixer tot een mooie gladde romige soep
  7. Warm de gepureerde soep nog even op voor het serveren

Details Romige Tomaat Sinaasappel Soep

Tip:Garneer de soep met verse kruiden en naar smaak een beetje creme fraiche.

Benodigdheden

Staafmixer

Gerelateerde producten