1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Romige Vissoep met Zalm

21 januari 2015

Romige Vissoep met Zalm

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Romige Vissoep met Zalm, een lekkere vissoep met verassende frisse smaak! Serveer de soep met vers afgebakken stokbrood als lunch of als voorgerecht. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 200ml witte wijn
  • 400ml visbouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 300gr gemengde zeevruchten
  • 200gr zalmfilet in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 125gr creme fraiche
  • bosje fijngehakte verse dille

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en bleekselderij voor ongeveer 5 minuten
  2. Voeg de knoflook toe en bak het geheel nog één minuut
  3. Voeg de wijn toe en laat het 5 minuten pruttelen op hoog vuur zodat de meeste van het vocht verdampt
  4. Roer vervolgens de bouillon door het geheel en laat het 10 minuten zachtjes koken
  5. Meng de eetlepels bloem met een paar eetlepels heet water zodat er een papje ontstaat. Voeg het toe aan de bouillon
  6. Voeg de gemengde zeevruchten, zalmfilet en gedroogde dille toe. Laat het geheel een paar mintuten sudderen op laag vuur
  7. Voeg als laatste de creme fraiche toe en laat de Romige Vissoep met Zalm nog 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  8. Garneer de soep als laatste met de fijngehakte verse dille

Details Romige Vissoep met Zalm

Tip: Serveer de vissoep met vers afgebakken stokbrood.

Benodigdheden

Niet opgegeven