1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Salade met Rode Bieten en Geitenkaas

10 september 2014

Salade met Rode Bieten en Geitenkaas

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

20 minuten

Deze eenvoudig te bereiden Salade met Rode Bieten en Geitenkaas ziet er niet alleen fantastisch uit maar is ook werkelijk een heerlijke salade voor bij ieder hoofdgerecht. De zoete smaak van de bieten en honing dressing past prachtig bij de typerende smaak van de rucola en geitenkaas!

Ingrediënten

  • 3 rode bieten
  • klein handje fijngehakte verse dille
  • 100gr rucola sla
  • 200gr verkruimelde geitenkaas
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Maak de rode bieten schoon door de wortel en het blad eraf te snijden en te borstelen onder stromend water
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook
  3. Doe de rode bieten in de pan en breng opnieuw aan de kook
  4. Laat de rode bieten ongeveer 25 minuten koken en laat het volledig afkoelen
  5. Snij de bieten in stukjes of plakjes wanneer ze voldoende zijn afgekoeld
  6. Was de rucola sla, laat het uitlekken en doe het in een grote schaal
  7. Voeg de dille, rode bieten en geitenkaas toe en meng het even goed door elkaar
  8. Meng de olijfolie met de honing in een kom en schenk het daarna over de salade
  9. Mix het nog eenmaal goed door elkaar voor het serveren

Details Salade met Rode Bieten en Geitenkaas

Tip: Vervang de verse rode bieten voor bieten uit een potje wanneer je geen tijd hebt om de bieten te bereiden.

Benodigdheden

Niet opgegeven