1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Salade van Perziken en Serranoham

27 augustus 2014

Salade van Perziken en Serranoham

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

2 personen

20 minuten

Salade van Perziken en Serranoham, een lekkere zomerse lunch salade! Heerlijk met vers afgebakken broodjes en een glas goede Chardonnay! Mijn zondag lunch kan niet meer stuk!

Ingrediënten

  • 12 plakjes Serranoham
  • 125g veldsla
  • 4 grote rijpe perziken
  • 125gr mozzarella kaas
  • klein bosje verse basilicum
  • 100ml extra vierge olijfolie
  • 25ml witte wijnazijn
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Vul een grote schaal met de gewassen veldsla
  2. Leg de ham gelijkmatig over de sla
  3. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verspreid het tussen de ham en sla
  4. Schil en ontpit de perziken en snijd ze in partjes en voeg het toe aan de salade
  5. Voeg als laatste de verse basilicum toe
  6. Meng de olie en azijn en besprenkel het over de salade

Salade van Perziken en Serranoham

Biet opgegeven

Benodigdheden

Niet opgegeven