1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Salsa Van Gele Bietjes En Appel

18 mei 2016

Salsa Van Gele Bietjes En Appel

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

75 minuten

Salsa Van Gele Bietjes En Appel is een lekker bijgerecht dat past bij een lekkere zomerse barbecue. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 gele bieten
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper en zout
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 groene paprika, zaden verwijderd
  • 1 zoete appel (bijv. Royal gala), geschild en klokhuis verwijderd
  • een handje fijngehakte peterselie
  • 8 blaadjes verse munt, fijngesneden
  • 50gr rozijnen
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zeezout
  • een snufje kaneelpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog
  2. Pak 4 vellen aluminiumfolie en leg op elk velletje een biet
  3. Besprenkel de bietjes met een beetje olijfolie, wat vers gemalen peper en zout en een klein beetje verse tijm
  4. Vouw de vellen folie met daarin de bieten dicht en leg ze een uur in de voorverwarmde oven
  5. Haal de bieten uit de oven en verwijder het aluminum folie
  6. Laat de bietjes even afkoelen en verwijder vervolgens eenvoudig de vellen van de bietjes met een mesje
  7. Snij de ontvelde bieten in stukjes en leg ze in een schaal
  8. Snij ook de groene paprika en appel in kleine stukjes en voeg het toe aan de gele biet
  9. Voeg vervolgens de peterselie, munt en rozijnen toe aan de schaal
  10. Meng in een kleine kom de suiker met de gemalen komijnzaad, gemalen koriander, zwarte peper, zeezout, kaneelpoeder, olijfolie en citroensap
  11. Roer vervolgens de dressing door de salsa en zet het minimaal 30 minuten voor het serveren in de koelkast

Salsa Van Gele Bietjes En Appel

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, aluminiumfolie