18 juli 2014

Sangria

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Dit is een authentieke versie van de populaire zomerse drankje Sangria. Heerlijk verfrissend tijdens tropische dagen! Je kan in principe elke vrucht toevoegen die je maar wilt maar ik gebruik het liefst citrus vruchten ,et name om de frisse smaak. Ook absorberen ze minder rum dan bijvoorbeeld appel en peer.

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 350ml rum
  • 200gr witte basterdsuiker
  • 750ml (droge) rode wijn
  • 250ml sinaasappelsap

Bereidingswijze

  1. Koel de vruchten, rum, wijn en sinaasappelsap goed voor de bereiding
  2. Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in dunne schijfjes en doe het in een grote glazen kan
  3. Schenk de rum in de kan en voeg de suiker toe
  4. Zet de kan gedurende 2 uur in de koelkast om de smaak te ontwikkelen
  5. Voeg de wijn en sinaasappelsap toe voor het opdienen
  6. Serveer de Sangria met een paar ijsblokjes

Details Sangria

Tip: Pas de hoeveelheid suiker aan naar smaak of gebruik zelfs helemaal geen suiker.

Benodigdheden

Niet opgegeven