1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Sinaasappel Merengue Verrassing

5 september 2014

Sinaasappel Merengue Verrassing

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

25 minuten

Het is altijd leuk om iets verrassends op tafel te zetten! Creatief zijn in de keuken levert altijd blije gezichten op. Dit nagerecht is een combinatie van sinaasappelijs en meringue. Ik noem het een Sinaasappel Merengue Verrassing! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 4 handsinaasappels
  • 150ml kwark
  • 1 theelepel honing
  • eiwit van 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 4 mint blaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwijder de bovenkant (ongeveer 1/4 deel) van de sinaasappels en verwijder het vruchtvlees
  2. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer ongeveer 30 seconden tot het de gewenste structuur heeft
  3. Mix de kwark met het vruchtvlees en de honing in een grote kom
  4. Vul de sinaasappelen met het mengsel en zet het minimaal 1 uur in de vriezer
  5. Verwarm de oven voor op 220°C
  6. Klop het eiwit stijf en voeg de vanille toe
  7. Blijf het eiwit kloppen totdat het stijf is
  8. Haal de sinaasappels uit de vriezer en verdeel het eiwit over de sinaasappels
  9. Zet de sinaasappelen 2 minuten in de oven, verlaag de temperatuur naar 200°C en laat het nog eens 3 minuten in de oven staan totdat de meringue (eiwit) lichtjes bruin begint te worden
  10. Garneer het geheel met een blaadje mint en serveer het meteen

Details Sinaasappel Meringue Verrassing

Tip: Je kan de sinaasappels in plaats van het het vruchtvlees ook vullen met een bolletje vanille ijs

Benodigdheden

Staafmixer

Gerelateerde producten