1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Spaanse Broodschotel

27 juli 2016

Spaanse Broodschotel

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

55 minuten

Spaanse Broodschotel is een lekker hoofdgerecht dat je absoluut eens moet proberen. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 8 sneetjes brood (stevig brood)
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 200gr chorizo worst
  • 15gr verse peterselie
  • 50ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 100gr geraspte kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een grote ovenschaal in met olijfolie
  2. Snijd de tomaten, paprika’s en chorizo worst in stukjes, het brood in lange blokjes en hak de peterselie fijn
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes chorizo worst
  4. Voeg de paprika stukjes toe en bak die ongeveer 3 minuten mee
  5. Voeg daarna de tomaten en de peterselie toe en peper en zout toevoegen naar eigen smaak
  6. Laat alles nog even goed door sudderen
  7. Klop de eieren los met de melk
  8. Roer hier de helft van de geraspte kaas doorheen en breng het op smaak met peper en zout
  9. Verdeel daarna de blokjes brood over de ingevette ovenschaal en schep het mengsel met de chorizo worst en de groente over het brood
  10. Schenk vervolgens het ei-mengsel eroverheen en bestrooi met de rest van de geraspte kaas
  11. Bak de broodschotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten tot het gaar en goudbruin is

Details Spaanse Broodschotel

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ovenschaal