1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Spaanse Mais en Bonen Salade

24 maart 2015

Spaanse Mais en Bonen Salade

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

15 minuten

Spaanse Mais en Bonen Salade is een heerlijk bijgerecht en gemakkelijk te maken. Het is ongelofelijk verfrissend en past bij elk Mediterraans gerecht! Met meer lenteweer in het vooruitzicht is dit recept een absolute must om te proberen! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 300gr mais, uitgelekt
  • 400gr kidneybonen, uitgelekt
  • 200gr kikkererwten, uitgelekt
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 mango, geschild en in stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui, versnipperd
  • sap en rasp van 2 stuks limoen
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 50ml extra vierge olijfolie
  • 1 bosje fijngehakte verse koriander
  • 1/2 theelepel Djinten (gemalen komijn)

Bereidingswijze

  1. Doe de mais, kidneybonen, kikkererwten, rode paprika, mango en rode ui in een grote kom
  2. Meng de sap en rasp van de limoentjes met de balsamico azijn en de olijfolie
  3. Roer de verse koriander en Djinten door de dressing
  4. Voeg de dressing toe aan de kom met salade en schep het goed door elkaar
  5. Zet de Spaanse Mais en Bonen Salade minimaal een uur in de koelkast en hussel het voor het serveren nog een keer goed door elkaar

Details Spaanse Mais en Bonen Salade

Tip: Een heerlijke salade voor bij elk Mediterraans of Zuid Amerikaans gerecht! Ook erg lekker in de zomer voor bij een gezellige barbecue.

Benodigdheden

Niet opgegeven