1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Stamppot Rauwe Andijvie met Spekjes en Crème Fraîche

7 november 2014

Stamppot Rauwe Andijvie met Spekjes en Crème Fraîche

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Stamppot Rauwe Andijvie met Spekjes en Crème Fraîche, lekker Nederlands! Letterlijk en figuurlijk.. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 250gr gerookte spekblokjes
  • 100ml melk
  • 20gr boter
  • 500gr andijvie
  • 75gr crème fraîche
  • 75gr geraspte kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, giet het af en doe ze terug in de pan
  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan in ongeveer 7 minuten bruin en krokant
  3. Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp het geheel tot een puree
  4. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er beetje bij beetje door
  5. Roer de crème fraîche, geraspte kaas en spekblokjes door de Stamppot Rauwe Andijvie en breng het eventueel op smaak met zout en peper

Details Stamppot Rauwe Andijvie

Tip: Serveer de stamppot traditioneel met rookworst en augurken.

Benodigdheden

Niet opgegeven