1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Stoofpeertjes met Roomijs

5 november 2014

Stoofpeertjes met Roomijs

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

120 minuten

Een echt herfst dinner hoor je wat mij betreft af te sluiten met Stoofpeertjes met Roomijs! Lekker traditioneel onweerstaanbaar!

Ingrediënten

  • sap van een halve citroen
  • 6 stoofpeertjes
  • 400ml rode wijn (ik gebruik altijd Beaujolais)
  • 100ml water
  • 30ml honing
  • 2 eetlepels peperkorrels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel

Bereidingswijze

  1. Vul een kom met water en voeg de citroensap toe
  2. Schil de peren, zorg ervoor dat de steel intact blijft, en doe ze in de kom
  3. Doe de wijn, water en honing in een steelpan en breng het aan de kook
  4. Zet het vuur lager en voeg de peperkorrels, kaneelstokje en kruidnagel toe. Laat het 15 minuten rustig sudderen
  5. Voeg vervolgens de peertjes toe, doe de deksel op de pan en laat het 90 minuten garen op laag vuur
  6. Zet het vuur uit en laat de peertjes afkoelen in de rode wijn
  7. Verdeel de peertjes over 6 kommetjes
  8. Zeef de peperkorrels, kruidnagel en het kaneelstokje uit de rode wijn
  9. Serveer de stoofpeertjes met de rode wijn saus en een bolletje roomijs

Details Gevulde Stoofpeertjes met Roomijs

Tip: Wanneer je geen Beaujolais bij de hand hebt kun je gerust een willekeurige andere fruitige rode wijn gebruiken

Benodigdheden

Niet opgegeven