1. Homepage
  2. Taarten en Koekjes
  3. Stroopwafels recept

7 juli 2014

Stroopwafels recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 porties

60 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, de gesmolten boter, suiker, gist, melk en ei in een grote beslag kom
  2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad zodra het te stijf wordt om te roeren en kneed het nog een paar minuten met de hand
  3. Zet het deeg opzij en laat het 45 minuten rijzen
  4. Verwarm de keukenstroop, bruine suiker, rest van de boter en kaneel in een pan op middelhoog vuur. Roer alles even goed door elkaar en zet het stroopmengsel opzij
  5. Kneed het deeg kort en verdeel het in ballen van ongeveer 5cm
  6. Doe de deegballen in de voorverwarmde wafelijzer totdat de wafels goudbruin zijn
  7. Verwijder de wafels voorzichtig van de wafelijzer en snijd deze horizontaal in tweeën terwijl ze nog warm zijn. Wacht niet te lang anders breken ze tijdens het snijden
  8. Besmeer de binnenkant van de wafels met het stroopmengsel en zet de helften weer aan elkaar

Ingrediënten

  • 600gr bloem
  • 300gr gesmolten boter
  • 180gr kristalsuiker
  • 2 zakjes droge gist (7gr per zakje)
  • 70ml warme melk
  • 1 ei
  • 300ml keukenstroop
  • 250gr bruine suiker
  • 60gr roomboter
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Benodigdheden

wafelijzer/multi grill

Gerelateerde producten

Details Stroopwafels recept

Tip: Wanneer de wafels te dun zijn om in tweeën te snijden smeer dan de stroop tussen twee wafels