1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Sushi met Tonijn en Avocado

24 september 2014

Sushi met Tonijn en Avocado

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 sushi rollen

20 minuten

Lekkere Sushi met Tonijn en Avocado! Het is gemakkelijk van tevoren te bereiden en heerlijk om op te eten samen met vrienden tijdens een gezellige avond!

Ingrediënten

  • 350gr tonijn filet
  • 3 kopjes (ongeveer 175gr) bereide sushi rijst
  • 6 vellen nori (gedroogd zeewier)
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
  • 1 avocado in dunne reepjes gesneden
  • 50gr zalmeitjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de tonijn filet in lange platte repen
  2. Spreid een half kopje gekookte sushi rijst (klik hier voor de bereidingswijze) evenredig uit over een bamboe mat maar laat aan een de bovenste en onderste uiteindes twee centimeter vrij
  3. Leg een vel nori (gedroogd zeewier) met de glanzende kant naar beneden op het laagje rijst
  4. Plaats 1/6 van de tonijn in de lengte op de rijst
  5. Leg 1/6 van de komkommer- en avocado reepjes in de lengte op de rijst naast de tonijn
  6. Rol nu het bamboematje op totdat je nog een strookje van het zeewier ziet
  7. Trek vervolgens het bamboematje terug en rol nogmaals maar nu steviger
  8. Besprenkel het bamboe matje met zalmeitjes
  9. Plaats de gerolde sushi op de eitjes en rol opnieuw het bamboe matje
  10. Druk de sushi tijdens het rollen stevig aan, maar niet zo stevig dat de komkommer, tonijn en avocado weer uit de sushi komen
  11. De zalmeitjes zullen nu aan de buitenkant plakken
  12. Snijd de opgerolde sushi met een vochtige mes in hapklare stukjes

Details Sushi met Tonijn en Avocado

Tip: Serveer de sushi met sojasaus, wasabi en Gari (ingelegde sushi gember)

Benodigdheden

Sushi bamboe matjes