1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Tagliatelle Met Pompoen Tomatensaus

23 september 2015

Tagliatelle Met Pompoen Tomatensaus

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

40 minuten

Tagliatelle Met Pompoen Tomatensaus is een lekker recept dat je snel en eenvoudig op tafel zet. De verschillende ingrediënten zorgen voor een heerlijke gebalanceerde smaak! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 600gr pompoen stukjes
  • olijfolie
  • vers gemalen zout en peper
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 stuks ansjovis
  • 500gr half om half gehakt
  • 400gr gepelde tomaten
  • 125ml rode wijn
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 600gr tagliatella
  • bosje verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Verdeel de pompoen stukjes over een bakplaat en besprenkel het royaal met olijfolie, een beetje zout en peper
  3. Gril de pompoen 20 minuten in de voorverwarmde oven
  4. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer 30 seconden in een beetje olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur
  5. Voeg de ansjovis toe en bak het geheel tot de visjes volledig gebroken zijn
  6. Voeg vervolgens de gehakt toe en bak het in een paar minuten rul
  7. Matig het vuur en voeg de gepelde tomaat, rode wijn, balsamico azijn, oregano en de suiker toe
  8. Roer het geheel goed door en laat het 25 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  9. Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking
  10. Voeg na 25 minuten de pompoen toe aan de saus en roer het goed door
  11. Serveer de saus over de pasta in aparte borden en garneer het geel met een paar blaadjes verse basilicum

Details Tagliatelle Met Pompoen Tomatensaus

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, bakplaat