1. Homepage
  2. Nagerechten
  3. Tarte Tatin recept

22 oktober 2014

Tarte Tatin recept

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

8 porties

60 minuten

Tarte Tatin recept is een klassiek Frans dessert dat is ontstaan ​​uit de boerenstand. Zoals zo vaak is eenvoud de sleutel! Al dit dessert bevat is bladerdeeg, appel, suiker en een klontje boter. Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs en een scheutje honing. Jummie! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 250gr kristalsuiker
  • 2 eetlepels boter
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 6 appels (ongeveer een kilo)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 215°C
  2. Verdeel de suiker over de bodem van een ronde bakvorm (ongeveer 30cm doorsnede) en zet het gedurende 15 minuten in de oven tot de suiker gekarameliseerd is. Laat het niet verbranden. Dit maakt de suiker erg bitter wat het eindresultaat niet ten goede komt
  3. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het in partjes
  4. Roer de boter door de suiker zodra deze is gekarameliseerd
  5. Verdeel de appelpartjes over de bakvorm en bak het geheel gedurende 15 minuten
  6. Rol het bladerdeeg uit tot het groot genoeg is om de hele bakvorm af te dekken
  7. Bedek de appel met het deeg en vouw de zijkanten een klein beetje om
  8. Prik een paar keer met een vork in het deeg zodat de hete lucht kan ontsnappen terwijl het in de oven staat
  9. Zet de taart weer in de oven, deze keer ongeveer 20 minuten tot de deeg een mooie gouden kleur krijgt
  10. Laat de taart ongeveer 5 minuten afkoelen alvorens je in een snelle beweging de taart omdraai op een groot bord

Details Tarte Tatin recept

Tip: Door de appel met peer te vervangen heb je er ineens nog een recept bij!

Benodigdheden

Oven, ronde bakvorm 30cm doorsnede

Gerelateerde producten