1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Thaise Kerriesoep

7 januari 2015

Thaise Kerriesoep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

25 minuten

Geniet van deze heerlijk pittige Thaise Kerriesoep! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 versnipperde uien
  • 50gr boter
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels groene curry pasta
  • 400ml kokosmelk
  • 125gr creme fraiche
  • klein handje fijngehakte verse koriander
  • handje cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui in de boter in een grote pan tot deze glazig is
  2. Voeg de knoflook en vervolgens de bloem en kerriepoeder toe
  3. Roer het geheel goed door elkaar en voeg de bouillon en honing toe
  4. Voeg vervolgens de curry pasta, kokosmelk en creme freche toe
  5. Roer de soep goed door en voeg de koriander toe
  6. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes pruttelen
  7. Garneer de soep met cashewnoten

Details Thaise Kerriesoep

Tip: Vervang de kippenbouillon met groentebouillon voor een vegetarische variant.

Benodigdheden

Niet opgegeven