1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Tomaten Creme Soep

21 juli 2014

Tomaten Creme Soep

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

60 minuten

Heerlijke vegetarische Tomaten Creme Soep met uitsluitend verse ingrediënten. Lekker, gemakkelijk en gezond! Als lunch- of voorgerecht.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 gesnipperde rode uien
  • 2 wortelen in stukjes gesneden
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • 5 grote trostomaten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • een bosje vers gehakte basilicum, plus een paar blaadjes voor de garnering
  • 750ml groentebouillon
  • 1 eetlepel zeezout
  • 2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 200ml room
  • 2 handjes vol croutons voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op matig tot laag vuur en voeg de uien en wortelen toe en bak het geheel ongeveer 10 minuten
  2. Voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut
  3. Voeg de tomaten, honing, tomatenpuree, basilicum, bouillon, zout en peper toe en roer goed
  4. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat onafgedekt gedurende 30 tot 40 minuten zachtjes pruttelen
  5. Voeg de room toe aan de soep en haal het vervolgens door een passeerzeef in een kom en gooi de droge pulp die overblijft weg
  6. Warm de soep voor het serveren op en garneer het met verse basilicum, croutons en een klein beetje verse gemalen zwarte peper

Details Tomaten Creme Soep

Niet opgegeven

Benodigdheden

Passeerzeef

Gerelateerde producten