1. Homepage
  2. Lunchgerechten
  3. Tomatensoep met Kip en Witte Bonen

6 augustus 2015

Tomatensoep met Kip en Witte Bonen

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

35 minuten

Tomatensoep met Kip en Witte Bonen, een lekker en gezond recept dat ik met plezier klaar maak! Heerlijk als lunch- of voorgerecht. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • klontje boter
  • 800gr witte bonen
  • 800gr gepelde tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 140gr tomatenpuree
  • 1,5l kippenbouillon
  • 300gr kipfilet
  • handje fijngehakte verse peterselie
  • 2 theelepels chilipeper
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snij de ui in ringen en de bleekselderij in dunne plakjes
  2. Fruit de ui en bleekselderij in een klontje boter in een soeppan voor ongeveer 2 minuten
  3. Laat ondertussen de gepelde tomaten en witte bonen uitlekken in een vergiet
  4. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan de pan en roer het even door
  5. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
  6. Doe vervolgens de kipfilet in de pan en breng de bouillon opnieuw aan de kook
  7. Laat de kipfilet in 15 minuten voldoende garen
  8. Haal de kip uit de pan, snij deze in stukjes en zet het even opzij
  9. Voeg de gepelde tomaten en 3/4 van de witte bonen toe aan de pan en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel
  10. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de rest van de bonen, de stukjes kipfilet, peterselie en chilipoeder toe
  11. Laat de soep zachtjes pruttelen voor ongeveer 15 minuten
  12. Garneer de soep met verse kruiden en breng het eventueel op smaak met zout en peper

Details Tomatensoep met Kip en Witte Bonen

Tip: Serveer de Tomatensoep met Kip en Witte Bonen als lunchgerecht met stokbrood.

Benodigdheden

Niet opgegeven