1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Tonijn Koekjes Uit De Oven

17 februari 2016

Tonijn Koekjes Uit De Oven

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

9 porties

45 minuten

Tonijn Koekjes Uit De Oven zijn leuk om te maken en ook nog eens super lekker! Probeer het eens en serveer ze als snack of voorgerecht. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 370gr tonijnstukken in water
  • 300gr kikkererwten
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1 ei
  • 3 eetlepels olijfolie
  • citroensap van 1 citroen
  • 3 eetlepels fijn gehakte bieslook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • bloem

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet
  3. Pureer de kikkererwten in een keukenmachine
  4. Snij de wortel, ui en bleekselderij fijn
  5. Mix de tonijn samen met de kikkererwten puree, wortel, ui, bleekselderij in een grote kom
  6. Voeg het ei, de olijfolie, citroensap, bieslook paprikapoeder en cayennepeper toe en kneed het tot één geheel
  7. Strooi wat bloem op het werkblad
  8. Maak rondje ‘koekjes’ met behulp van een vorm van het beslag en haal ze even door de bloem
  9. Verdeel de koekjes over de bakplaat en zet het 15 minuten in de oven
  10. Draai de tonijn koekjes om en zet het nogmaals 15 in de oven

Details Rode Paprika Gevuld Met Ansjovis En Witte Bonen

Tip: Serveer het met zelfgemaakte Tzatziki saus.

Benodigdheden

Oven, keukenmachine

Gerelateerde producten