1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Varkenshaas met Saus van Bramen

26 november 2014

Varkenshaas met Saus van Bramen

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

6 personen

85 minuten

Varkenshaas met Saus van Bramen. Heerlijk mals, zoet, pittig, het ziet er prachtig uit en smaakt fantastisch. En ik beloof je dat iedereen het kan maken!

Ingrediënten

  • 65gr zout
  • 750ml warm water
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 6 ijsblokjes
  • 900gr varkenshaas
  • 1 eetlepel boter
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 75gr bramen
  • 3 eetlepels bramenjam
  • 50ml hoisin woksaus (ik gebruik Conimex)
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 theelepel zout en vers gemalen peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Bereidingswijze

  1. Los het zout op in het warme water in een grote diepvrieszak, voeg 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels bruine suiker, 6 ijsblokjes en de varkenshaas toe en pekel het vlees gedurende 20 minuten in de diepvrieszak
  2. Smelt ondertussen een eetlepel boter in een sauspan op middelhoog vuur
  3. Voeg de knoflook en gember toe en bak het ongeveer een halve minuut
  4. Voeg vervolgens de bramen, bramenjam, hoisin woksaus, 2 eetlepels rode wijnazijn, zeezout en peper toe en breng de saus aan de kook
  5. Laat de saus vervolgens 10 minuten pruttelen op middel tot laag vuur
  6. Verwarm de oven voor op 210°C
  7. Bestrooi ondertussen de varkenshaas met zout en gemalen zwarte peper
  8. Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in een braadpan en bak de varkenshaas aan alle kanten bruin in ongeveer 4 minuten
  9. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en smeer het vlees in met de bramensaus
  10. Zet het geheel in totaal 30 minuten in de oven en smeer de varkenshaas na 15 minuten nog eens in met de saus
  11. Laat het vlees minimaal 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijd
  12. Verwarm ondertussen de rest van het saus
  13. Snij de varkenshaas in plakken en serveer het met de rest van de bramensaus

Details Varkenshaas met Saus van Bramen

Niet opgegeven

Benodigdheden

Oven, ovenschaal

Gerelateerde producten