1. Homepage
  2. Bijgerechten
  3. Vietnamese Loempia's

24 november 2014

Vietnamese Loempia’s

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

20 stuks

40 minuten

Dit recept voor Vietnamese Loempia’s is een richtlijn voor het maken van loempia’s. Er zijn eindeloze variaties en mogelijkheden te bedenken dus vul de loempia’s vooral naar eigen smaak. Vegetarisch, gevuld met vlees of vis, het kan allemaal! Je kunt deze heerlijke oosterse loempia’s als bijgerecht, voorgerecht of als snack gebruiken. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr kipfilet
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 100gr rijst noedels
  • 20 loempia vellen
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 rode peper (zaden verwijderd)
  • 125gr taugee
  • een handje fijngehakte verse koriander
  • 1 stukje gember (ongeveer 3cm)
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfillet in hele kleine stukjes en doe het in een kom
  2. Meng de ketjap, sambal, ketoembar en kerriepoeder door de kipfilet en zet het afgedekt in de koelkast
  3. Kook de rijst noedels volgens de verpakking
  4. Laat de loempia vellen ontdooien
  5. Snij ondertussen de prei, wortel en rode peper in hele kleine blokjes
  6. Hak de taugee in stukjes en de koriander fijn
  7. Doe alle gesneden groente in een grote kom
  8. Schil de gember en rasp het door de groente mix
  9. Voeg ook de knoflook toe
  10. Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet in 1 minuut op hoog vuur gaar
  11. Voeg de groente mix toe en wok het geheel nogmaals 1 minuut op hoog vuur
  12. Laat het geheel afkoelen in een vergiet
  13. Leg een loempia vel met de punt naar je toe op je werkblad
  14. Verdeel 4 eetlepels vulling over het onderste kwart van het vel
  15. Rol het vel voor de helft op en begin bij de onderste punt
  16. Vouw beide uiteinden naar binnen en rol de rest van het vel op
  17. Maak het laatste puntje een beetje nat en druk deze op de loempia
  18. Herhaal het rollen van de loempia’s tot de vulling op is
  19. Zet de frituurpan op 170°C en frituur de loempia’s in delen voor 5 à 7 minuten waneer deze warm is

Details Vietnamese Loempia’s

Tip: Er zijn eindeloze loempia variaties te bedenken dus vul de loempia’s vooral naar eigen smaak!

Benodigdheden

Frituurpan

Gerelateerde producten