1. Homepage
  2. Brood
  3. Wentelteefjes met Bosbessen

11 oktober 2014

Wentelteefjes met Bosbessen

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

50 minuten

Wentelteefjes, wie is er als kind niet mee groot gebracht! Oud brood even door de eieren met melk, kaneel en suiker, even in de koekenpan en klaar is Kees! Zo makkelijk komen we er vandaag niet vanaf 😉 Wentelteefjes met Bosbessen moeten een nacht in de koelkast en daarna in de oven. Een keer weer wat anders! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 16 sneetjes brood
  • 4 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 500ml melk
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 85gr bruine suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 135gr bosbessen
  • 35gr amandelschaafsel
  • 70gr gesmolten boter
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verdeel de sneetjes brood in één lijn over een grote rechthoekige ovenschaal
  2. Klop de eieren los en voeg de citroenrasp, melk, nootmuskaat, bruine suiker en vanille-extract toe
  3. Meng het geheel goed door elkaar en giet het over het brood in de ovenschaal
  4. Bedek de schaal met plastic folie en zet het een nacht in de koelkast
  5. Haal de schaal de volgende dag uit de koelkast en kijk of het ei-mengsel volledig door het brood is geabsorbeerd. Zo niet, draai dan de sneetjes brood om en laat het even 20 minuten staan
  6. Verwarm de oven voor op 215°C
  7. Verdeel ondertussen de bosbessen over en tussen het brood
  8. Bestrooi het geheel met het amandelschaafsel en schenk de boter eroverheen
  9. Zet de schaal in de oven en breng de temperatuur direct terug naar 190°C
  10. Laat het geheel ongeveer 30 tot 40 minuten bakken in de oven
  11. Haal de schaal uit de oven verdeel de Wentelteefjes met Bosbessen over 4 borden en bestrooi het met poedersuiker

Details Wentelteefjes met Bosbessen

Tip: Probeer dit recept eens met perziken uit blik in plaats can bosbessen. Ook erg lekker!

Benodigdheden

ovenschaal, oven

Gerelateerde producten