1. Homepage
  2. Hoofdgerechten
  3. Wienerschnitzel

26 juni 2014

Wienerschnitzel

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

4 personen

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verpak elke kotelet in plastic folie en sla met de platte kant van een vleeshamer tot de koteletten ongeveer 5mm dik zijn
  2. Verwijder de folie en haal de koteletten door de bloem
  3. Meng de Parmezaanse kaas, eieren, peterselie, zout, peper, nootmuskaat en melk in een middelgrote kom
  4. Leg broodkruimels op een bord en haal elke kotelet eerst door het ei-mengsel en vervolgens door de broodkruimels. Zorg ervoor dat de koteletten volledig bedekt zijn met een laagje broodkruimels
  5. Plaats de schnitzels op een bord en zet ze gedurende een uur in de koelkast
  6. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde schnitzels bruin aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant)
  7. Garneer de Wienerschnitzels met een schijfje citroen

Ingrediënten

  • 4 kalfsvlees koteletten
  • 70gr bloem
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 snufje gemalen nootmuskaat
  • 2 eetlepels melk
  • 100gr broodkruimels (paneermeel)
  • 75gr boter
  • 4 schijfjes citroen

Benodigdheden

Niet opgegeven

Details Wienerschnitzel

Niet opgegeven