1. Homepage
  2. Tapas
  3. Witlof met Blauwe Kaas en Vijgen

5 november 2014

Witlof met Blauwe Kaas en Vijgen

Gepubliceerd door Sabine

personen

minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Details

Benodigdheden

12 porties

35 minuten

Witlof bladen kan je perfect gebruiken als amuselepel voor mijn Witlof met Blauwe Kaas en Vijgen recept! Je kan ook 2 porties per persoon serveren als voorgerecht. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • een klontje boter
  • 6 walnoten, door de helft gesneden
  • 1/2 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1/2 eetlepel keukenstroop
  • 3 verse vijgen
  • 1 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 3 stronken witlof

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en smelt een klontje boter in een koekenpan
  2. Voeg de halve walnoten, kristalsuiker, bruine suiker en stroop toe en bak het onder voortdurend roeren totdat de suiker is opgelost
  3. Haal de walnoten uit de pan, leg ze op een stuk aluminiumfolie en laat het afkoelen
  4. Snijd de vijgen in vieren, besprenkel het met olijfolie en bestrooi het met zout en peper naar smaak
  5. Leg de vijgen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet het 10 minuten in de oven
  6. Snijd ondertussen de onderkant van de witlof en leg de 12 grootste bladen op een werkbalk of snijplank
  7. Plaats een kwart vijg en een theelepel blauwe kaas op de witlof bladen en maak het geheel af met een halve walnoot

Details Witlof met Blauwe Kaas en Vijgen

Tip: In plaats van 12 porties (amuses) kan je ook 2 witlof bladen per persoon serveren als voorgerecht. Je hebt dan een recept voor 6 personen.

Benodigdheden

Oven